Initiativet

Rahmqvist Foundation grundades 15 januari 2013 med målet att bygga och driva ett barnhem för Alldays utsatta barn. I tankarna fanns att det så småningom också skulle bli en yrkesskola.

STEG 1 – Vi fick en tomt av kommunen i utkanten av staden där vi blev granne med stadens grundskola. Arkitekterna CCOS från Sverige var nere och tittade på omgivningen och ritade därefter huset som började byggas i februari 2014 och som stod klart augusti 2014. Hemmet har plats för 30 barn i rum som ligger samlade kring en trygg innergård. I hemmet finns duschar, tvättstuga, ett stort kök, ett rum för ’’häng’’ och ett aktivitetsrum. Samt rum för mammor och volontärer och ett kontor. Under vintern 2013/14 samlade vi in möbler, sängar, och allt annat som skulle behövas på barnhemmet som instrument, pingisbord, datorer, skrivbord stolar byråer etc. Tyvärr dröjde det länge med många vändor byråkrati innan vi fick loss containern från tullen och kunde börja möblera och utrusta barnhemmet. Innan dess var allt vi hade varsin säng och en plaststol som vi lånat. Men nu fungerar huset som det var tänkt från början.

STEG 2 – Vårt nästa steg nu är att samla in pengar så att vi kan bygga en yrkesskola. Den kommer att erbjuda alla ungdomar i Alldays som går ut gymnasiet / High school en hantverksmässig utbildning som bilmekaniker, svetsare, viltvårdare, hårfrisörer, sömmerskor, m.fl. yrken. Yrkesskolan kommer att byggas på samma tomt som barnhemmet nu står och blir en del av Rahmqvist Foundation Centre. Tanken med yrkesskolan är att ge alla barn en utbildning som de kan försörja sig på. Med fler utbildade invånare kommer hela samhället att blomstra och utvecklas.